Tutorial Melayu

Tutorial Melayu

Introduction

user

Fairuz

System Engineer (Texas Instruments France), Masters in Electronics , Embedded System Engineering,


LATEST POSTS

Nota: git alias yang biasa digunakan 05th December, 2013

Nota: Android .gitignore 23rd February, 2013

Featured

Tutorial Melayu

Posted on .

Blog tutorial ini adalah kesinambungan pada blog mdpai.com yang hanya tertumpu kepada php dan mysql. Untuk tutorialmelayu.com ini pula, saya akan membincangkan topik-topik yang lebih pelbagai, tidak terhad kepada web programming, tetapi juga tutorial web design, minisite, online business, ptc, affiliate, dan sebagainya. Untuk menambah lagi keunikan blog ini, saya akan sertakan juga tutorial dalam bentuk video yang mana bagi saya, mungkin lebih mudah difahami jika hendak dibandingkan dengan tutorial bertulis.

Jika anda mahu sesuatu topik/masalah anda dibincangkan di blog ini, anda bolehlah menghubungi saya tanya@tutorialmelayu.com

profile

Fairuz

http://www.tutorialmelayu.com

System Engineer (Texas Instruments France), Masters in Electronics , Embedded System Engineering,

Comments
user

Author mdpai

Posted at 7:25 pm January 25, 2009.

tutorial-tutorial lama saya di mdpai.com akan saya pindahkan ke blog ini. Harap maklum.

Reply
user

Author ejat

Posted at 12:37 am June 23, 2009.

bang.. adobe flash bleh ajar x??

Reply
    user

    Author mdpai

    Posted at 6:30 pm July 31, 2009.

    lame dah tak mane ngan flash ni.. tak dapek la nak ngajar..
    boleh try cari kat google, byk je tutorial video yg boleh ikut..

user

Author ZAH

Posted at 1:44 am August 20, 2009.

Bro,

Camne nak wat script bila kita klik kat fail index(home) dia terus tunjuk benda yg kita klik tu di page lain sedangkan di page tersebut ada byk produk lain ?

Dgn cara ni, kita hanya wat satu page je tapi produknya byk.

Harap bro paham ngan soalan saya.

Reply
    user

    Author mdpai

    Posted at 12:10 pm August 20, 2009.

    agak faham tapi tak tau betul ke tak pemahaman ni..
    apa yang saya faham ada banyak² gamba produk kat index, then kalau tekan kat salah satu gamba, dia akan kluar penerangan pasal produk tu.. btul x?
    kalau nak buat camtu untuk gamba, boleh pakai thickbox..
    contoh ada kat sini http://jquery.com/demo/thickbox/#examples

user

Author skoda

Posted at 5:16 am September 11, 2009.

Cun template design mdpai. beli ke download free

Reply
    user

    Author mdpai

    Posted at 5:42 am September 11, 2009.

    aku beli yang ni, dekat site mana pun aku dah tak igt.. tapi murah la, dalam $30 camtu je

    user

    Author mdpai

    Posted at 10:15 am November 15, 2009.

    aku beli kat themeforest.net

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

View Comments (8) ...
Navigation