Tutorial Melayu

Menggunakan jQuery pada template WordPress

Introduction

user

Fairuz

System Engineer (Texas Instruments France), Masters in Electronics , Embedded System Engineering,


LATEST POSTS

Nota: git alias yang biasa digunakan 05th December, 2013

Nota: Android .gitignore 23rd February, 2013

javascript

Menggunakan jQuery pada template WordPress

Posted on .

WordPress menggunakan jquery untuk ruang adminnya (dashboard), jadi anda tidak perlu men-download salinan baru jquery ke folder wordpress. Untuk menyertakan jquery, anda harus menggunakan wp_enqueue_script () fungsi yang memasukkan sebuah file javascript di header template anda.

Buka header.php dan paste kod berikut dalam tag head:


Selamat mencuba!

profile

Fairuz

http://www.tutorialmelayu.com

System Engineer (Texas Instruments France), Masters in Electronics , Embedded System Engineering,

Comments
user

Author esanstudio.net

Posted at 1:38 pm December 26, 2009.

thanks!!!

betul laa..aku dah check dah..

bukan setakat JQuery.
tapi semua Javascript terkenal ada.

thanks!!!!

aku tengok kat sini:
http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_enqueue_script

Reply
user

Author mdpai

Posted at 4:52 am January 6, 2010.

hehe selamat mencuba! aku just kongsi apa yg aku jumpa.. kalau ada idea² menarik, boleh kongsi jugak

Reply
user

Author mohdisa

Posted at 4:45 pm April 2, 2010.

maaf, sy ingin bertanya. coding ni untuk apa? fungsinya?

Reply
user

Author mdpai

Posted at 4:54 am September 3, 2010.

coding ni untuk guna jQuery yang dah mmg sedia ada dalam wordpress.

Reply

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

View Comments (4) ...
Navigation